Social media blog - mannetje van het web

Het belang van Social media voor bedrijven

Social media is en blijft ongekend populair! Niet alleen in ons privé leven maar ook zakelijk maken we gebruik van diverse sociale kanalen. Social media is voor jouw bedrijf belangrijk, dat weten we allemaal. We vergeten misschien wel eens dat dit het belangrijkste onderdeel is van jouw online marketing activiteiten. Met dit artikel willen wij, met een aantal redenen, aangeven waarom dit zo belangrijk is.

#1 Vergroten van je bereik (naamsbekendheid)

Een goede positionering van je bedrijf zorgt ervoor dat je een online community opbouwt. Of het nu gaat over het bedrijf dat je vader 40 jaar geleden heeft opgezet of dat het nu gaat over een nieuw bedrijf. In beide gevallen is de positionering van groot belang. Je kan offline op zoek gaan naar je doelgroep, maar je kunt dit ook online doen. Hierdoor bereik je direct jouw doelgroep. Hoe snel en voordelig is dat? Door de aanwezigheid op social media vergroot je het bereik van je bedrijf waardoor jouw producten of diensten vaker en langer onder de aandacht blijven bij jouw doelgroep.

#2 Meer websiteverkeer

Het vergroten van je websiteverkeer is een ander groot voordeel van social media. Geef je gebruikers een reden om door te klikken naar je website. Door kwalitatieve content te delen op je social kanalen zorg je voor meer traffic naar je website wat uiteindelijk kan leiden tot meer conversies. Vergeet trouwens niet een link toe te voegen aan je social post.

#3 Verbeterde SEO ranking

Social media heeft een grote invloed op de ranking van uw website in zoekmachines zoals Google. Een uitstekende contentstrategie voor SEO is het belangrijkste onderdeel om topposities te krijgen in de resultaten van zoekmachines. Het genereren van traffic naar je website en dan vooral de geoptimaliseerde pagina’s, zorgen ervoor dat deze pagina’s veel sneller stijgen in de zoekresultaten van zoekmachines. Het is dus allang niet meer zo dat het bij houden en optimaliseren van je website voldoende is voor een goeie ranking binnen de zoekmachines.

#5 Verhogen online reputatie

Niet alle voordelen van sociale media zijn materieel of direct meetbaar. Een belangrijk voordeel van social media marketing is de toename van invloed en reputatie. Het soort informatie dat een bedrijf deelt kan na verloop van tijd bijdragen aan de totale online invloed. Online reputatie en invloed worden steeds belangrijker en de voordelen voor een bedrijf zijn van onschatbare waarde.

Social media maakt het makkelijk voor bedrijven om op internet te monitoren wat klanten van hun bedrijf of merk vinden. Door social media te monitoren kun je als ondernemer snel reageren op reacties van (potentiële) klanten en negatieve feedback opvolgen.

#6 Werving nieuwe werknemers

Het werven en/of selecteren van de juiste kandidaat voor een openstaande functie is vele malen makkelijker en goedkoper dan het inhuren van een selectiebureau of het plaatsen van een advertentie in de plaatselijke krant. De juiste kandidaat vinden is nog nooit zo makkelijk geweest.

#7 Goedkope manier van marketing

De kosten voor social media marketing zijn in feite alleen de arbeidsuren die eraan besteedt worden. Je kan dus op een goedkope manier de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. Wil je een groter bereik creëren dan kan je altijd kiezen voor de betaalde opties, zoals advertenties, op de diverse sociale kanalen. De controle hiervan heb je volledig in eigen hand dus hierdoor zijn en blijven de kosten beheersbaar.

#8 Meer conversies

Als je social media op de juiste manier inzet kun je meer potentiele klanten bereiken wat vervolgens kan leiden tot meer verkoop. Een goed marketingplan met een duidelijke strategie, doelstellingen en een visie is daarin van groot belang. Een hogere verkoop is ten slotte voor elke ondernemer van groot belang!

Maakt jouw bedrijf al gebruik van social media of moet je hier nog mee beginnen? Het Mannetje van het web helpt je graag bij het opzetten van een goed marketingplan. Desgewenst nemen wij al je social media activiteiten uit handen zodat jij je kan concentreren op jouw business. Wil je weten wat wij kunnen doen voor je? Je leest het hier. Wij komen graag in contact om te bespreken wat bij jou en je bedrijf past.