Conversie optimalisatie

Meer rendement (conversie) halen uit de bezoekers van je website. Aan de hand van meetbare resultaten kunnen wij concrete verbeteringen doorvoeren en je conversie verhogen.

Wat kan je nog aanpassen aan je website of webshop om voor nog meer online omzet te zorgen? Dat is de vraag bij conversie optimalisatie. Op het moment dat er een potentiele klant op je website terecht komt wil je ook dat hij of zij iets gaat doen wat leidt tot conversie. De volledige gebruikerservaring op de website is hierin van groot belang. Haakt de bezoeker voortijdig af of wordt er geen daadwerkelijke actie ondernomen? Dan is optimaliseren van groot belang. Een gedegen optimalisatie strategie zal uiteindelijk leiden tot een hogere conversie ratio.

Mannetje van het web banner Conversie optimalisatie - cro - conversion optimization

Rendement en percentages?

Wat is nu die conversie ratio? Stel: je hebt vorige maand 1000 bezoekers op je website gehad. Daarvan melden 20 personen zich aan voor je nieuwsbrief. Dan heb je een conversie percentage van 2%. Het doel van conversie optimalisatie is het verhogen van dit percentage. Je wilt meer waarde halen uit je huidige bezoekers, zonder daar voor extra te moeten adverteren. Een aantal voorbeelden van conversie doelstellingen zijn:

  • Meer bestellingen;
  • Stijging offerte aanvragen;
  • Meer brochures downloads;
  • Verhoging ingevulde contactformulieren.

Optimalisatie aanpak

Als we het gedrag van jouw bezoekers in beeld hebben, je site elementen hebben verzameld, gaan we gericht een advies opmaken welke knelpunten er geoptimaliseerd kunnen worden. We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

  • Aanpakken websitestructuur;
  • Teksten herschrijven;
  • De stappen van het bestelproces aanpassen of schrappen;
  • Landingspagina’s aanmaken;
  • Call to action buttons verplaatsen of voorzien van een andere kleur.

A/B testen

Tijdens een A/B test worden twee varianten van bijvoorbeeld een webpagina of call to action button vergeleken met elkaar. Potentiële klanten krijgen willekeurig één van de twee varianten te zien. Hieruit kan worden vastgesteld, welke variant zal leiden tot meer conversies. Naast het testen van een webpagina of CTA (call to action) button kunnen er ook zaken op uw website weggelaten of juist toegevoegd worden.

Neem contact met ons op voor meer informatie of vragen over conversie optimalisatie. Als specialist nemen wij alle zorg uit handen en halen wij het maximale rendement uit jouw website, webshop en online campagnes.