Zoekmachine adverteren

SEA campagnes die zorgen voor meer online bezoekers

Zoekmachine adverteren

Search Engine Advertising oftewel zoekmachine adverteren is een onderdeel van zoekmachine marketing. In de volksmond wordt het ook vaak SEA genoemd. Het andere onderdeel van zoekmachine marketing is SEO wat staat voor Search Engine optimalisation.

Met SEA ben je in staat om betaald te adverteren in zoekmachines zoals Google of Bing. Je kent ze wel de advertenties die bovenaan de zoekresultaten zichtbaar zijn. Een adverteerder heeft ervoor betaald om deze hoge positie te verkrijgen binnen de zoekresultaten.

Naast de veelvoorkomende tekst advertenties kun je ook gebruik maken van display of video advertenties. Het doel van deze advertenties is om meer bezoekers naar je website te trekken wat uiteindelijk kan leiden tot een hogere omzet of bijvoorbeeld tot nieuwe volgers van je eigen blog.

Je wilt een bepaalde doelgroep bereiken om een product of dienst te verkopen. Met deze manier van adverteren kun je doelgroepgerichte campagnes maken om zo onder de aandacht te komen. 

Zoekmachine adverteren uitleg mannetje van het web

Doelstellingen

De 4 belangrijkste doelstellingen volgens het mannetje om aan de slag te gaan met zoekmachine adverteren (SEA)

  • Naamsbekendheid vergroten
  • Lead generatie
  • Werving nieuwe werknemers
  • Traffic naar je website genereren

We blijven bijsturen

Aanpak

Samen met jou gaan wij dieper in op bepaalde zaken om zo tot een goede strategie te komen. Gestart wordt met het dieper analyseren van je doelgroep om vervolgens een budget te bepalen voor de campagnes. Nadat we de campagnes hebben geïmplementeerd met de juiste advertentieteksten en daarbij horende landingspagina’s is de basis gemaakt. Van groot belang is nu om de campagnes te analyseren en vervolgens te blijven optimaliseren.

Maximale vindbaarheid creëren binnen de zoekmachines?

Het mannetje van het web helpt bij het beter vindbaar maken van jouw website