Zoekmachine optimalisatie

Scoor hoger in de zoekresultaten

Zoekmachine optimalisatie

Een mooie nieuwe website heeft geen toegevoegde waarde indien er niet is nagedacht over de juiste invulling en techniek. Je wilt gevonden worden door potentiele klanten en dus is zoekmachine optimalisatie van groot belang.

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, is een term die veel gebruikt wordt binnen de wereld van online marketing. Door je website te optimaliseren wordt de vindbaarheid binnen de zoekmachines verhoogd. We hebben het bij SEO alleen over de organische zoekresultaten in de zoekmachines zoals Google en Bing en niet over de betaalde zoekresultaten. Spreken we over betaalde zoekresultaten dan hebben we het over Search Engine Advertising (zoekmachine adverteren).

Steeds vaker hoort het mannetje van nieuwe klanten dat zij een oogstrelende website hebben laten maken maar toch komen ze niet voor op de eerste pagina van bijvoorbeeld Google. Dit kan te maken hebben met een aantal factoren en dus is het belangrijk op aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie. Niks is zo belangrijk als de vindbaarheid van je website binnen de zoekresultaten.

Zoekmachine optimalisatie uitleg mannetje van het web

Voordelen

6 belangrijke voordelen  om aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie VOLGENS HET MANNETJE

  • Meer traffic naar je website
  • Investering voor de lange termijn
  • Het heeft invloed op je zoekmachine rankings
  • De resultaten zijn meetbaar
  • Organische posities zijn gratis
  • Stijging ROI (Return on investment)

Hoe?

Alleen een nieuwe website is niet genoeg

Mensen gebruiken zoekmachines voor het zoeken naar antwoorden op hun vragen en problemen. De juiste technieken en content op je website zijn dan van groot belang.​ Voor het schrijven van goede content onderzoeken wij het gedrag van potentiele bezoekers door middel van een zoekwoordonderzoek. Verder is het van groot belang dat je autoriteit wordt vergroot waardoor zoekmachines je hoger ranken op het moment dat er vanaf andere webpagina’s wordt doorgelinkt naar je website. Dit noemen we linkbuilding.

Topposities bij zoekmachines innemen?

Het mannetje staat voor je klaar om de vindbaarheid van de website te vergroten!