De Goese Golf

De Goese Golf is een gerenommeerde golfbaan gelegen in het prachtige Zeeland. De club staat bekend om zijn uitdagende golfbanen, gastvrijheid en uitstekende faciliteiten. Om hun ledenbestand te vergroten en de betrokkenheid van bestaande leden te versterken, heeft de Goese Golf besloten om email marketing in te zetten als een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie.

 

Doelstellingen

 • Klantbehoud en -betrokkenheid: Verhoog de betrokkenheid van bestaande leden door hen op de hoogte te houden van evenementen, aanbiedingen en nieuws over de Goese Golf.
 • Leadgeneratie: Verzamel leads door bezoekers van de website aan te moedigen zich aan te melden voor de nieuwsbrief.
 • Promotie van evenementen en aanbiedingen: Gebruik email marketing om speciale evenementen en aanbiedingen te promoten, zoals golftoernooien, lessen en arrangementen.

Strategie

Segmentatie
Om effectieve email marketingcampagnes te kunnen uitvoeren, werd het klantenbestand van de Goese Golf gesegmenteerd op basis van verschillende criteria:

 • Loyaliteitsniveau: Leden en niet-leden kregen verschillende aanbiedingen en inhoud aangeboden.
 • Golfervaring: Prive leden en vrije golfers ontvingen verschillende tips en aanbiedingen.
 • Interessegebieden: Bijvoorbeeld golflessen, toernooien, of horeca.

Content

 1. Nieuwsbrieven: Regelmatige nieuwsbrieven werden verstuurd met updates over evenementen, nieuws over de club en tips voor het verbeteren van het golfspel.
 2. Evenementpromoties: Gerichte aankondigingen en herinneringen werden verstuurd voor komende toernooien en evenementen.
 3. Speciale aanbiedingen: Leden ontvingen exclusieve aanbiedingen voor lessen, pro-shop producten en horecavoorzieningen.
 4. Persoonlijke uitnodigingen: Verjaardagswensen en uitnodigingen voor speciale gelegenheden werden verstuurd om de betrokkenheid te vergroten.

Automatisering

 • Welkomstreeks: Nieuwe aanmeldingen ontvingen een welkomstmail met een overzicht van de club, faciliteiten en een speciale aanbieding.
 • Feedback en enquêtes: Automatische follow-up mails werden verzonden na bezoek of deelname aan evenementen om feedback te verzamelen.

Resultaten

 • Toename in betrokkenheid: De betrokkenheid van leden steeg met 25% ten opzichte van het voorgaande jaar.
 • Leadgeneratie: Het aantal nieuwsbriefinschrijvingen steeg met 30% op de website.
 • Omzetgroei: De omzet uit email marketingcampagnes steeg met 20% dankzij de gerichte aanbiedingen en promoties.
 • Klanttevredenheid: Feedback verzameld via enquêtes en feedbackmails heeft geleid tot waardevolle inzichten om de dienstverlening verder te verbeteren.

Conclusie

Door een doordachte benadering van email marketing heeft de Goese Golf met succes hun ledenbetrokkenheid vergroot en nieuwe leads gegenereerd. De segmentatie, relevante content en automatisering hebben bijgedragen aan het succes van de campagnes. Email marketing blijft een krachtig middel voor de Goese Golf om hun doelen te bereiken en hun relaties te versterken.

Categorie
Emailmarketing