E-mailmarketing

Relevantie is het toverwoord en wij sturen je de juiste richting op.
E-mailmarketing wordt vaak flink onderschat maar het is en blijft een effectief marketing middel om jouw doelgroep te bereiken.

Een belangrijk maar vaak onderschat onderdeel van online marketing is e-mailmarketing. Het is één van de krachtigste marketing kanalen met heel veel mogelijkheden. Op de eerste plaats is dit marketingkanaal uitstekend geschikt voor remarketing. Feitelijk houd dat in dat je die mensen aanspreekt die in een eerder stadium al interesse hebben getoond in je product of dienst. Je kan dus heel specifiek een doelgroep benaderen en zorgen voor net dat laatste zetje tot koop / afname. Ten tweede en tevens een zeer groot voordeel van e-mailmarketing is de relatief lage kosten. Een email versturen kost geen geld. Tot slot is het een goed instrument om met je bestaande klant in contact te blijven, te binden en te stimuleren voor herhalingsaankopen.

Mannetje van het web banner e-mailmarketing - e-mailmarketing

Wat is e-mailmarketing nu precies?

E-mail is een vorm van direct marketing: op een gerichte manier jouw doelgroep bereiken. Het is een laagdrempelige manier om op een persoonlijke manier in contact te komen met bestaande of nieuwe relaties. Of het nu gaat om het versturen van een nieuwsbrief, welkomstbericht of een actie, je maakt relevante content speciaal voor de ontvanger. Zo kan je relatie met bestaande klanten versterkt worden door een persoonlijke boodschap en nieuwe klanten kunnen op deze manier kennis maken met jouw bedrijf. We hebben de voordelen op een rijtje gezet:

  • Ideaal voor remarketing;
  • Resultaten zijn meetbaar;
  • Goedkope manier van marketing;
  • Snelle manier van marketing;
  • Persoonlijke contact;
  • Relatie versterkend.

Van potentieel tot klant

E-mailmarketing is alleen relevant, als de inhoud in je mailing een meerwaarde is voor de ontvanger. Zo kun je relevante informatie versturen naar potentiele kopers (leads) om de aankoopintentie te vergroten. Of je laat je waardering aan je bestaande klanten zien door middel van korting op een specifiek product of dienst. Is je potentiele koper bij het winkelmandje gestopt? Met een relevante en krachtige email kun je ze triggeren terug te gaan naar je website om toch die aankoop te doen.De kracht van e-mailmarketing zit hem in de oneindige mogelijkheden.

De juiste look-and-feel

Heb je je doel voor ogen? Dan kan je beginnen met de concrete uitwerking van je mailing. Wij ontwerpen e-mail templates speciaal voor jou, zorgen voor bijpassend gerichte en overtuigende content en plannen je email campagnes op het juiste moment in. Interesse in e-mailmarketing op maat van jouw bedrijf? Daar gaan we graag dieper op in tijdens een goed gesprek!