Zoekmachine optimalisatie

Hoe hoger je in de zoekresultaten te vinden bent des te meer conversies levert het op. Wij helpen je met de Zoekmachine optimalisatie (SEO) van je webpagina’s en gevonden wordt op relevante zoektermen.

Miljoenen personen zoeken iedere dag op Google naar antwoorden op hun vragen of spelen detective voordat ze overgaan tot een aankoop. Het is daarom essentieel dat jouw product of dienst snel en efficiënt gevonden kan worden. Met Search Engine Optimization (SEO) zorgen wij ervoor dat je website beter vindbaar is voor de zoekmachines zoals Google. Het gaat bij SEO om resultaten op de lange termijn. Jouw website zal nooit van de ene op de andere dag de hoogste posities behalen in de zoekmachine. Het zal een continue proces zijn van technische verbeteringen en bijschaven van teksten op je website of webshop.

Mannetje van het web banner zoekmachine marketing - seo - search engine optimization

Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Een mooie website hebben is één, zonder website bezoekers heeft dit weinig tot geen effect. Zoekmachine optimalisatie heeft als doel je website beter vindbaar te maken in de organische zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google. Een betere vindbaarheid leidt tot meer bezoekers naar je website wat uiteindelijk moet leiden tot meer conversies. SEO kent nog meer voordelen:

  • Meer traffic naar je website;
  • Investering voor de lange termijn;
  • Meetbare resultaten;
  • De organische posities in Google zijn gratis;
  • Je website / webshop wordt gezien als betrouwbaar;
  • Stijging Return On Investment (ROI).

Het schrijven van content voor je social media kanalen of je website gebeurd meestal in mensentaal. Om Google te overtuigen waarom jij relevant bent voor bepaalde zoektermen, moet je achterhalen waar je doelgroep naar op zoek is. Wij kijken onder meer welke zoektermen jouw potentiele klant gebruikt en welke content bij hem of haar aanslaat. Hebben we dit in beeld? Dan stemmen we jouw content af op de wensen en behoefte van de doelgroep. Het optimaliseren van je website neemt veel conversies met zich mee, omdat jouw (potentiele) klanten direct content zien die relevant is voor hen.

Optimaliseren doen wij voor je

Search engine optimization leent zich perfect om bezoekers die jouw product of dienst nog niet kennen voor je te winnen. Wij plaatsen onszelf in de schoenen van je doelgroep. Zijn je landingspagina’s in hun ogen gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk? Krijgen we de informatie te zien die we willen zien om tot actie over te gaan? Is jouw pagina goed leesbaar op alle digitale apparaten?  Het zijn allemaal optimalisatie punten die van belang zijn voor jouw plek in de zoekresultaten.

Wij maken een rapport van je online statistieken waardoor je meteen kunt zien waar de knelpunten zitten. Deze data geven je feitelijke inzichten om optimalisaties door te voeren op je website of webshop.

Aan de slag

Een mooie website heeft geen toegevoegde waarde indien er niet is nagedacht over de juiste invulling en techniek hiervan. U wilt gevonden worden door potentiele klanten en dus is zoekmachine optimalisatie van groot belang. Wij kunnen dit voor u uit handen nemen en als seo specialist voor u een concreet plan voorleggen om die toppositie te krijgen binnen de zoekresultaten. Wij staan voor u klaar om de vindbaarheid van uw website te vergroten.