Online adverteren

De hoogste posities in de zoekresultaten, wie wil dat nou niet? Anno 2020 kun je gerichter en persoonlijker adverteren en door slim om te gaan met jouw budget halen we het maximale resultaat.

Nieuwe kleding nodig? Op zoek naar de betekenis van ROI (Return on investment)? Je eerst actie is dan om dit op te zoeken via de zoekmachine van Google of Bing. De zoekresultaten die je te zien krijgt bevatten naast organische resultaten ook betaalde advertenties. Digitaal je doelgroep benaderen kan met de juiste content, maar je kan het online verkeer ook een hand helpen met bijvoorbeeld online advertenties. Deze advertenties zijn direct zichtbaar en brengen meetbare resultaten met zich mee. Door te adverteren op standaard waardes in het digitale landschap zoals Instagram en Facebook of in de zoekmachines van Bing en Google komt jouw boodschap terecht bij jouw gewenste klant. Dit fenomeen noemen we online adverteren, oftewel Search Engine Advertising (SEA).

Mannetje van het web banner zoekmachine marketing - sea - search engine advertising - online adverteren

Wat is Search Engine Advertising?

Search Engine Advertising is een onderdeel van zoekmachine marketing. Met SEA kun je met behulp van betaalde advertenties hoge posities halen in een zoekmachine. Deze advertenties zijn voorzien van zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt. Op deze manier bereik je de mensen die op zoek zijn naar jouw product of dienst.  Binnen online adverteren kun je gebruik maken van tekstuele of beeldende advertenties. Het is geheel afhankelijk van jouw situatie, welk soort advertentie het meest geschikt is. We hebben de voordelen van SEA op een rij gezet voor je:

  • Ideaal voor remarketing;
  • Resultaten zijn meetbaar;
  • Je betaald alleen per klik;
  • Gericht adverteren;
  • Heel snel een groot bereik.

Hoger scoren in Google

Het is voor iedereen een droom om via organische (SEO) zoekresultaten op interessante zoektermen hoog te scoren in Google. Vaak is dat, zeker in het begin, niet of nauwelijks mogelijk. Met Google Ads (het vroegere Google Adwords) kan je online adverteren in de Google zoekmachine. Een advertentie wordt ingesteld op algemene of specifieke zoektermen waarbij relevantie erg belangrijk is voor het resultaat van de campagne.

Net als jij ‘’googelt’’ je potentiele klant ook geregeld als het op zoek is naar specifieke producten of diensten. Google heeft een groot bereik en door Google Ads op de juiste manier te gebruiken zul je snel resultaat zien van je campagne. Search Engine Advertising is geschikt voor elk budget. Je betaald alleen per klik waardoor je 100% controle hebt over je uitgaven

Aan de slag

Benieuwd in hoe SEA jouw business kan helpen? Online adverteren is niet iets wat je zo even doet. Het is een continue proces met steeds weer nieuwe kansen en uitdagingen. De ontwikkelingen gaan ontzettende snel en je concurrenten zitten ook niet stil. Neem contact met ons op en daag ons uit!